Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Περί..."άρτου και θεαμάτων"

Και ενώ όλοι θεωρούσαμε τις σχολικές γιορτές στα πλαίσια των εθνικών επετείων μια τυπικά επαναλαμβανόμενη και βαρετή διαδικασία, που αναγκαστικά μας καθήλωνε για μία –τουλάχιστο- ώρα στις άβολες καρέκλες του σχολείου ξαφνικά τα δεδομένα άλλαξαν. Τη φετινή χρονιά οι καθηγητές αποφάσισαν να δώσουν μια πιο καλλιτεχνική, δημιουργική αλλά κυρίως εύθυμη χροιά στις γιορτές.
Έτσι, οι γιορτές τόσο της 28ης Οκτωβρίου όσο και της 17ης Νοέμβρη περιελάμβαναν προσεκτικά επιλεγμένα ποιήματα, περιεκτικές ιστορικές αφηγήσεις και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Βέβαια για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα-δίκαια- έκλεψε η σχολική χορωδία[Γκατζίδης Θανάσης, Γκίκα Φωτεινή, Δελτσίδου Έλενα, Καρυώτου Νατάσα, Χατηβλασίου Χρύσα] και ορχήστρα[Γκατζίδης Θανάσης(μπουζούκι), Ιωαννίδης Χρήστος(μπάσο),Κουκάκης Χρήστος(κιθάρα), Μασμανίδης Αλέξανδρος(αρμόνιο)].
Οι μαθητές ερμήνευσαν με αυτοπεποίθηση και με περίσσιο συναίσθημα δημιουργίες μεγάλων μουσουργών και στιχουργών, όπως «Της δικαιοσύνης», «Ένα το χελιδόνι», «Λεβέντης», «Το γελαστό παιδί» κ.α. Ωστόσο το πολύ καλό αυτό αποτέλεσμα δεν οφείλεται μόνο στο ταλέντο των παιδιών, αλλά εξίσου και στην μεγάλη προσπάθεια των υπεύθυνων καθηγητών(Α.Σταυρίδης,Ε.Τάγια,Ε.Χατζηγιαννάκη,Χ.Μαυρίδου) που με ζήλο και διαρκείς πρόβες κατάφεραν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών και να κερδίσουν το αυθόρμητο χειροκρότημά τους.

Τσιρώζη Ματίνα Γ΄5

Δεν υπάρχουν σχόλια: