Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Την Παρασκευή 30/11/07 διεξηχθη ο τελικός του σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ του νομού μεταξύ του 2ου και του 3ου Λυκείου. Το 2ο λύκειο, που είχε δημιουργήσει μια αυτοκρατορία στο χώρο του μπάσκετ, ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από περίπου 5 χρόνια.
Στην πρώτη περίοδο το παιχνίδι ήταν περισσότερο αναγνωριστικό με αποτέλεσμα στα πρώτα 4 λεπτά να έχουν επιτευχθεί μόλις τρία καλάθια και σκορ 4- 2 υπέρ του 3ου λυκείου. Στη συνέχεια το 3ο λύκειο ήταν ελαφρώς καλύτερο δημιουργώντας στο τέλος της περιόδου μια διαφορά 7 πόντων, μ’ ένα απίθανο καλάθι ενός παίκτη του 3ου λυκείου με το τέλος της περιόδου. Η τελευταία επίθεση βρισκόταν στα χέρια των παικτών του 2ου λυκείου χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν και ο παίκτης του 3ου λυκείου Πελτέκης
Δημήτρης πήρε το αμυντικό ριμπάουντ και στα 4 δευτερόλεπτα πέταξε την μπάλα από το ένα καλάθι στο άλλο πετυχαίνοντας ένα απίστευτο καλάθι δημιουργώντας το 15-8 της 1ης περιόδου υπέρ του 3ου λυκείου.

Στη δεύτερη περίοδο το 2ο λύκειο ήταν σαφώς καλύτερο και με πολύ καλή άμυνα, σωστό μπάσκετ και ορθή σκέψη στην επίθεση, πέτυχε 11 πόντους και δέχθηκε μόλις 5, με σκορ ημιχρόνου 20- 19.

Η Τρίτη περίοδος ήταν η πιο φτωχή από άποψη πόντων καθώς μπήκαν μόλις 11 πόντοι, 3 για το 2ο λύκειο και 8 για το 3ο.Οι πόντοι του 2ου λυκείου ήρθαν όλοι από βολές. Σ’ αυτό το σημείο και για την εξέλιξη του παιχνιδιού καθοριστικό ρόλο έπαιξε η κούραση, η έλλειψη ψυχραιμίας και καθαρού μυαλού. Επίσης, σημαντικός παράγοντας ήταν και η κακή διαχείριση του υλικού της ομάδας γιατί έπαιξαν μόλις 7 από τους 11 παίκτες και ο έβδομος μόλις 40 δευτερόλεπτά στο τέλος του παιχνιδιού ενώ από το άλλο σχολείο έπαιξαν οι 9 από τους 12 παίκτες. Το 2ο λύκειο είχε μια απουσία εξαιτίας της ίωσης που είχε ο Αγγελακάκης Βασίλης.

Στη τέταρτη και τελευταία περίοδο οι παίκτες του 2ου λυκείου κατέθεσαν όλες τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις που τους είχαν απομείνει μειώνοντας στους 4, 30- 26.Παρ’ όλα αυτά στο νευραλγικό τομέα των ριμπάουντ το αντίπαλο σχολείο νίκησε κατά κράτος παίρνοντας συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ έχοντας δεύτερες και τρίτες επιθέσεις με αποτέλεσμα τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Επιπλέον στο κρίσιμο αυτό σημείο, το 3ο λύκειο με το Θωμά Αντωνιάδη πέτυχε δύο διαδοχικά σουτ τριών πόντων «σκοτώνοντας» τη ψυχολογία των παικτών του 2ου λυκείου και ουσιαστικά σφραγίζοντας την πρώτη απώλεια του τίτλου από το 2ο λύκειο μετά από πολλά χρόνια και την πρώτη κατάκτηση του, από το 3ο λύκειο μετά από ,επίσης, πολλά χρόνια.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του κόσμου που έδωσε δυναμικό παρόν και υποστήριξε τις προσπάθειες των παικτών του κάθε σχολείου που υποστήριζε.

Άλλη μια παράμετρος του παιχνιδιού ήταν και η διαιτησία που ευνόησε το 3ο λύκειο χωρίς όμως να αλλοιώσει το αποτέλεσμα αφού το αντίπαλο σχολείο ήταν καλύτερο και δίκαια επικράτησε του τελικού.

Συνθέσεις ομάδων
ΔΕΎΤΕΡΟ ΛΥΚΕΙΟ
1.Χατζηαποστόλου Τόλης
2.Αραμπατζής Ιορδάνης
3.Αλέξης Κουτσογιάννης
4.Χατζημεμετογλού Σαδηκ
5.Μουράτ Μουράτ
6.Φάμελος Άγγελος
7.Χονδρόπουλος Κώστας
8.Δρίνης Αλέξης
9.Λεοντίδης Γιώργος
10.Μπαγιαζίδης Θανάσης
11.Αγγελακάκης Βασίλης
12.Κουτσογιάννης Κώστας

ΤΡΙΤΟ ΛΥΚΕΙΟ
1.Πελτέκης Δημήτρης
2.Παπαδόπουλος Μπάμπης
3.Αντωνιάδης Θωμάς
4.Μπακιρτζής Κυριάκος
5.Ζαχόπουλος Αποστόλης
6.Κυράζογλου Νάσος
7.Ευσταθάκης Νίκος
8.Νικολαίδης Γιώργος
9.Παρασκευάς Δημήτρης
10.Στεργιανίδης Περικλής
11.Σωτηρακόπουλος Παύλος
12.Αραμπατζόγλου Χρήστος



ΥΓ: Η ομάδα μπάσκετ ευχαριστεί θερμά τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και υποστήριξε τις προσπάθειες της.

Ιορδάνης Αραμπατζής

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε η ομάδα φωτογραφίας "χαμογελαστε" σας ευχαρηστούμε για τα καλά σας λάγια το Blog σας είναι πολύ ωραίο.
Σας γράφουμε σχόλιο γιατί δεν έχουμε το email σας το δικό μας email είναι:xamogelaste@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Καλή Φάση