Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ METALLICA

“Take my hand, off to Never Never land….”

Enter Sandman, Black Album 1991

Οι Metallica είναι ένα Heavy Metal συγκρότημα από τις Η.Π.Α.. Ιδρύθηκαν τις 28 Οκτωβρίου του 1981. Με πωλήσεις 57 εκατομμυρίων άλμπουμ στις Η.Π.Α. , και 40 εκατομμύρια άλμπουμ εκτός των Η.Π.Α. το τελικό νούμερο των πωλήσεων φτάνει περίπου τα 100 εκατομμύρια δίσκους. Το συγκρότημα είναι ένα απ' τα πιο επιτυχημένα heavy metal συγκροτήματα στην ιστορία, ενώ γενικά κατατάσσεται 18ο, με βάση τις πωλήσεις, στην ως τώρα Αμερικάνικη μουσική ιστορία.

Αφού έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Heavy Metal μουσικής, ειδικά της Thrash Metal, (οι Μetallica θεωρούνται οι επικεφαλής των "τεσσάρων μεγάλων" του Αμερικάνικου Thrash Metal, στους οποίους περιέχονται οι Megadeth, οι Slayer και οι Anthrax) στα μέσα της δεκαετίας του 1980, το συγκρότημα απευθύνθηκε σε ένα πιο πλατύ κοινό από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και μετά, αλλάζοντας τη μουσική του νοοτροπία, στρεφόμενο προς πιο Rock ήχους. Επίσης θεωρήθηκαν πρωτοπόροι στο Speed Metal με την κυκλοφορία του παρθενικού τους άλμπουμ, του Kill 'em All.

Τα μέλη του συγκροτήματος στην επίσημη ίδρυσή του το 1981 ήταν οι Τζέιμς Χέτφιλντ (James Hetfield - η ρυθμική κιθάρα και η φωνή του συγκροτήματος), Λαρς Ούλριχ (Lars Ulrich - ο ντράμερ του συγκροτήματος), Ντέιβ Μαστέιν (Dave Mustaine - ο σόλο κιθαρίστας του συγκροτήματος και μετέπειτα ηγέτης των Megadeth) και ο Κλιφ Μπάρτον (Cliff Burton - ο μπασίστας του συγκροτήματος). Το 1983 τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος έδιωξαν τον Μαστέιν και στη θέση του πήραν τον Κερκ Χάμμετ (Kirk Hammet).
Ωστόσο, στις 27 Σεπτεμβρίου 1986, ο Μπάρτον σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα στη Σουηδία.. Ο σημερινός μπασίστας του συγκροτήματος είναι ο Ρόμπερτ Τρουχίγιο (Robert Trujillo).

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
  • Kill 'em All - 1983
  • Ride the Lightning - 1984
  • Master of Puppets - 1986
  • Garage Days Re-Visited - 1987
  • ...And Justice for All - 1988
  • Metallica (Black Album) - 1991
  • Load - 1996

Δεν υπάρχουν σχόλια: