Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ


Όπως κάθε χρόνο, γιορτάζονται με κάθε επισημότητα οι εθνικές μας εορτές των οποίων την διοργάνωση αναλαμβάνουν μαθητές μαζί με ορισμένους καθηγητές. Στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου το πρόγραμμα που παρακολούθησε το κοινό περιλάμβανε: την βράβευση των μαθητών από τον Διευθυντή ο οποίος τους απένειμε τα αριστεία για την αξιέπαινη απόδοση τους κατά την διάρκεια ολόκληρης της σχολικής χρονιάς, έτσι κατά κάποιον τρόπο ανταμειφθήκαν οι κόποι τους.
Επίσης παρακολουθήσαμε μια θεατρική παράσταση με θέμα τον πόλεμο του ΄40 η οποία μας απεικόνιζε οικογενειακές στιγμές, καθώς και την άφιξη ενός πατέρα από τον πόλεμο του ’40 και τέλος η εμπλοκή ενός Γερμανού και ο θάνατος κάποιου συμμάχου. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εθνικού μας εορτασμού με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ.Τάγια. Τη γιορτή συνόδευε χορωδία που τραγούδησε τραγούδια, όπως τα εξής: «Παιδιά της Ελλάδος», «Βάζει ο Ντούτσε την στολή του» και οι «Κορυφές της Πίνδου» με υπεύθυνη Καθηγήτρια την κ. Μαυρίδου.
Κατά την διάρκεια της εθνικής μας εορτής προέκυψαν κάποια προβλήματα με τον ήχο, καθώς δεν υπήρχε ειδική ηχητική εγκατάσταση, ώστε να αποδίδονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τα λόγια των παιδιών που συμμετείχαν στην θεατρική παράσταση και να ακούγονται οι φωνές των μαθητών που βρισκόταν στην χορωδία. Επομένως «πήγαν στράφι» οι επίπονες προσπάθειες που κατέβαλαν τα παιδιά, για να αποστηθίσουν τα λόγια τους και οι πρόβες των μαθητών της χορωδίας. Εκτός αυτού υπήρχαν και παράπονα από την πλευρά των θεατών που δεν είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν αυτό το θέαμα.

Η δεύτερη γιορτή που διοργανώθηκε στο σχολείο μας στις 17 Νοεμβρίου, αφορούσε στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Το πρόγραμμα αυτής της γιορτής περιλάμβανε: ένα οπτικοακουστικό θέαμα με παρουσίαση διαφανειών, καθώς και αφηγήσεις των γεγονότων της εξέγερσης που διάβασαν μαθητές. Υπεύθυνοι καθηγητές αυτής της γιορτής και ιδιαιτέρως της χορωδίας ήταν η κ. Ευκλείδου και ο κ. Σταυρίδης, που ανέλαβαν να την προετοιμάσουν με κάθε υπευθυνότητα για να έχουν το αναμενόμενο άριστο αποτέλεσμα!!!
Κάποια από τα τραγούδια τα οποία τραγούδησαν οι μαθητές της χορωδίας ήταν: « Ο Αρχηγός », «Η Συγκέντρωση της ΕΦΕΕ» και το «Πάμε κι εμείς», τραγούδια τα οποία άρεσαν πάρα πολύ στο κοινό, καθώς χειροκρότησαν πάρα πολύ θερμά και μας έδωσαν τα συγχαρητήρια τους. Ακόμη και μετά την γιορτή εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό και την ευχαρίστηση τους που παρακολούθησαν αυτήν την ωραία γιορτή. Κατά την διάρκεια της επετείου του Πολυτεχνείου δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα αφού υπήρχε προσθήκη ηχητικής εγκατάστασης και οι θεατές απέσπασαν την καλύτερη των εντυπώσεων από την χορωδία. Και έτσι τέλειωσε αυτή η υπέροχη γιορτή!!!

Ιωάννα Καλφοπούλου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

I giorti itan kaloutsiki mporo na po an kai to mpaso akougotan pano apo ola.... nai iliadi gia sena to leo... nai!!!!

Ανώνυμος είπε...

ήταν χάλια!!!!