Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Κριτικές

Τι κι αν δεν βγάζουν κολοσσιαίους δίσκους όπως τα “The Number Of The Beast” και “Powerslave”.Τι κι αν δεν “οργώνουν” τον κόσμο με τεράστιες περιοδείες, προκαλώντας τον πανικό σε κάθε τους εμφάνιση. Τι κι αν οι τελευταίες τους δουλείες δεν γνωρίζουν την επιτυχία των “Seventh Son Of A Seventh Son” και “Fear Of The Dark”.


Οι IRON MAIDEN ,αναμφισβήτητα, αποτελούν έναν μύθο της rock μουσικής ο οποίος συνεχίζει και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσει να μας απασχολεί για πολλά χρόνια, διότι η μπάντα δείχνει να βρίσκεται σε μεγάλα κέφια. Τόσο η επιστροφή του Dickinson όσο και του Smith έχουν δώσει μια νέα πνοή στους Maiden όπως φαίνεται και από τις τελευταίες τους δουλειές που στην χειρότερη περίπτωση χαρακτηρίζονται ως αξιόλογες. Έτσι και στην περίπτωση του “A Matter Of Life And Death” έχουμε να κάνούμε με έναν 100% Μαiden δίσκο. Και τρισολίες έχουμε, και χαρακτηριστικά Maiden-riffs έχουμε, και φοβερές ερμηνείες ala-Dickinson έχουμε και τον συνήθη ύποπτο Steve Harris να συνυπογράφει επικούς ύμνους όπως τα “Brighter Than A Thousand Suns”,”The Reincarnation Of Benjamin Breeg” και “Lord Of Light” χωρίς βέβαια τα υπόλοιπα κομμάτια να υστερούν. Το σίγουρο είναι πως το “A Matter Of Life And Death” απαιτεί κάποιες ακροάσεις ώστε να αποκαλύψει το μεγαλείο του και να “κερδίσει” μια περίοπτη θέση στην δισκοθήκη κάθε Maiden-maniac.

Check Also: Iron Maiden-discography, Bruce Dickinson “Tyranny Of Souls”

Βαθμός: 8,5


Aυτός που είπε ότι η μουσική εξημερώνει τα ήθη προφανώς δεν είχε ακούσει ποτέ του SLAYER. Oι πατέρες του thrash metal καταφέρνουν, για ακόμη μία φορά, να βρεθούν στο προσκήνιο με έναν κυριολεκτικά καταστροφικό δίσκο. Η μπάντα είχε να ακουστεί τόσο ακραία από την χρυσή εποχή των “Reign In Blood” και “South Of Heaven”. Σίγουρα στην ανανέωση του group συνέβαλλε και η επιστροφή της “πυροβολαρχίας” ,που ακούει στο όνομα Dave Lombrado, πίσω από τα drums.H συνταγή ,λοιπόν, απλή: Ένας drummer να ανεβάζει τις ταχύτητες, ένα κιθαριστικό δίδυμο να σπέρνει τον πανικό δημιουργώντας απίστευτες riff-αρες και καταπληκτικά solos και ένας κάφρος Tom Araya να “φτύνει “ τους στίχους με μίσος. Μια ακρόαση του “Christ Illusion” θα σας πείσει.

Check Also: Οτιδήποτε κυκλοφορεί με το λογότυπο των SLAYER!!!!!!

Βαθμός: 9


Γιώργος Κουκάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: