Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Κριτικές

Babes in Toyland

Οι Babes in Toyland δεν είναι κάποιο τυχαίο γυναικείο συγκρότημα που παίζει σκληρή ροκ μουσική, αλλά έχει ένα δυναμικό παρελθόν και συγγενεύει απόλυτα με το παρόμοιο συγκρότημα των L7.


Άρχισαν να παίζουν μουσική το ‘87, με ψυχή την Kat Bjelland η οποί¬α προηγουμένως έπαιζε σε ένα συγκρότημα που ονομαζόταν sugar Babylon μαζί με τη Finch των L7 και την Courtney Love των Love. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν η Lori Barbero, η Cindy Russel στα φωνητικά και η Chris Holetz στο μπάσο. Ένα χρόνο αργότερα τα δύο τελευταία μέλη έφυγαν, με αποτέλεσμα η KAtΙ να αναλάβει τα φωνητικά και η Michelle Leon sτο μπάσο. Έτσι έγιναν ένα αμιγώς γυναικείο σύνολο και το ‘90 κυκλοφόρησαν και τον πρώτο τους δίσκο με όνομα "Sparking Machine". Τον Ιούνιο του ‘91 κυκλοφορούν το 'Το ΜOTHER" ενώ το Δεκέμβριο του ‘91 η Leon αποχωρεί από το συγκρότημα γιατί δολοφονήθηκε ο φίλος της. Τη θέση της πήρε η Maureen Herman και στη συνέχεια το νέο σχήμα κυκλοφόρησε το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο “Fontanelle” από το οποίο ξεχωρίζει το κομμάτι Won't tell και το δυναμικό Bruise Violet.

Οι Babes in Toyland εμφανίστηκαν τελευταία φορά στην Ελλάδα το 2001 ως μέρος της τελευταίας ευρωπαϊκής τους περιοδείας. Το φετινό Line up αποτελείται από την Kat Bjelland, φυσικά, την Lory Barbero και το νεότερο μέλος, την μπασίστρια Jesse Farmer".

Σίγουρα πρόκειται για ένα συγκρότημα με ταραγμένη ιστορία και πολύ δυναμισμό, του οποίου αναμένουμε σύντομα να ακούσουμε τη νέα δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: